Score Bewuste Bouwers als metric in BVP- en EMVI-aanbestedingen
27 november 2015 

Score Bewuste Bouwers als metric in BVP- en EMVI-aanbestedingen

Toen ik een paar weken geleden een 3-tal EMVI-plannen doornam als voorbereiding op een workshop ‘Prestatiemeten in de praktijk’ viel mij het volgende op…. de aannemer met de beste EMVI-score had in zijn EMVI-plan handig gebruik gemaakt van de 5 pijlers van de Bewuste Bouwers. Met logo’s, icoontjes en… een aangeboden prestatieniveau.

Aannemers combineren Bewuste Bouwers met EMVI & BVP

Toen ik een paar weken geleden een 3-tal EMVI-plannen doornam als voorbereiding op een workshop ‘Prestatiemeten in de praktijk’ viel mij het volgende op…. de aannemer met de beste EMVI-score had in zijn EMVI-plan handig gebruik gemaakt van de 5 pijlers van de Bewuste Bouwers. Met logo’s, icoontjes en… een aangeboden prestatieniveau. De aangeboden maatregelen waren keurig gerangschikt onder de 5 pijlers met icoontjes erbij, lekker herkenbaar.iconen-op-een-rij-met-tekst-490x120

 

 

Dominante informatie en de 5 pijlers

De audits van de Bewuste Bouwers maken gebruik van een schaal van 1 t/m 5 waar. In onderstaand plaatje wat ik met toestemming van de Bewuste Bouwers mag gebruik zie je wat de gemiddelde score in Nederland is van de afgelopen jaren. Wanneer je als aannemer in het prestatieniveau wat je aanbiedt aansluit bij de landelijke score spreek je bijzonder dominante taal en dat willen de beoordelaars van plannen graag zien.

audit-gemiddelden

Bron: www.bewustebouwers.nl

De beste manier om geloofwaardig te zijn

Een score aanbieden op de beoordelingsschaal van de Bewuste Bouwers aanbieden in je EMVI-plan is natuurlijk heel SMART maar… nog niet meteen geloofwaardig. Want wie zegt ons dat de score ook wordt gehaald? De beste manier om je score te onderbouwen is NIET met een plan van aanpak zoals je gewend bent, maar met VPI. VPI staat voor verifieerbare prestatie-informatie. In dit geval kun je bijvoorbeeld stellen: Wij bieden een omgevingsveiligheid op een schaal van 1 t/m 5 van minimaal het cijfer 4 op de norm van Bewuste Bouwers. De uitvoerder die wij inzetten heeft het afgelopen jaar 3 projecten gedaan die aangemeld waren bij Bewuste Bouwers, op het onderdeel Omgevingsveiligheid scoorde wij op die projecten achtereenvolgens een 3,9 een 4,5 en een 4,2 (op een schaal van 1 t/m 5). Gedurende de uitvoering laten wij ons auditeren door de stichting Bewuste Bouwers.

Zeker wanneer je ook nog aan kunt geven dat de drie projecten uit bovenstaand voorbeeld van vergelijkbare aard waren én wanneer je aangeeft hoe jullie de leerervaring op dit project inzet, heb je een ijzersterk verhaal.

Audits van Bewuste Bouwers nu online beschikbaar

Sinds kort zijn de resultaten van de audits van de Bewuste Bouwers online beschikbaar via www.prestatie-informatie.nl. Als aannemer kun je deze data perfect gebruiken om analyses te maken voor toekomstige tenders.

Wil je in een online demo zien hoe je de audits van Bewuste Bouwers kunt gebruiken als verifieerbare prestatie-informatie? Vul dan in onderstaand contactformulier in en wij geven je toegang tot de demo-omgeving.

[gravityform id=”1″ title=”true” description=”true”]

 

 

 

Over de schrijver
Leen is adviseur en trainer en ontwikkeld prestatiemetingen en KPI's voor aannemers, ingenieursbureaus en overheden om prestatie-informatie zo objectief en dominant mogelijk vast te leggen.
Reactie plaatsen